+40744 665 423 radu.tant@versorsibiu.ro

Echiparea tablourilor electrice de distribuție și comandă: Asigurând eficiența și siguranța în sistemul electric

Echiparea tablourilor electrice de distribuție și comandă: Asigurând eficiența și siguranța în sistemul electric

Tablourile electrice de distribuție și comandă reprezintă componentele esențiale ale infrastructurii electrice, asigurând distribuția și controlul eficient al energiei electrice într-un sistem. Acestea sunt utilizate într-o varietate de aplicații industriale, comerciale și rezidențiale pentru a gestiona și proteja circuitele electrice. Echiparea adecvată a acestor tablouri este crucială pentru a asigura funcționarea corectă a sistemului electric, precum și pentru a garanta siguranța angajaților și a utilizatorilor finali.

Componente esențiale ale unui tablou electric de distribuție și comandă:

  1. Întrerupătoare de circuit (MCB): Acestea sunt dispozitive electromecanice utilizate pentru a întrerupe sau restabili circuitele electrice în caz de suprasarcină sau scurtcircuit. MCB-urile sunt proiectate pentru a oferi protecție împotriva suprasarcinilor și a curentului de scurtcircuit.
  2. Siguranțe fuzibile: Acestea sunt dispozitive de protecție care conțin un filament fuzibil, care se topește în cazul unui curent de scurtcircuit sau a unei suprasarcini. Siguranțele fuzibile sunt mai lente decât întrerupătoarele de circuit, dar oferă o protecție mai mare împotriva unor defecte grave în circuit.
  3. Contactori: Acestea sunt dispozitive electromagnetice utilizate pentru a închide și deschide circuitele electrice la distanță. Contactorul permite controlul automat al circuitele electrice și poate fi acționat manual sau prin intermediul unor componente electronice.
  4. Relee termice: Acestea sunt componente utilizate pentru a proteja motoarele electrice împotriva suprasarcinilor termice. Releele termice detectează creșterea temperaturii și întrerup curentul electric către motor în cazul în care aceasta depășește limita admisibilă.
  5. Indicatoare de stare și măsurători: Acestea sunt echipamente utilizate pentru a monitoriza și afișa informații despre starea sistemului electric, cum ar fi tensiunea, curentul, puterea etc. Indicatoarele de stare pot fi utilizate pentru a identifica rapid problemele și a lua măsuri corective.

Echiparea tablourilor electrice de distribuție și comandă: Asigurând eficiența și siguranța în sistemul electric